Nowe smaki w menu sezonowym Restauracji Patio

29/05/2017
- Rina Angelow-Rapita
Nowe smaki w menu sezonowym Restauracji Patio

Wszystkich Gości podróżujących do Wrocławia i nocujących w naszym hotelu serdecznie zapraszamy do degustacji dań z nowego menu sezonowego Restauracji Patio! Pojawiły się z nim składniki charakterystyczne dla wiosenno-letniego sezonu - ukochane przez wszystkich szparagi, kalarepka, młoda marchew, cukinia oraz wiosenne pędy i kiełki pełne cennych witamin... Gwarantujemy - nasze dania nie tylko wygądają cudownie, ale też świetnie smakują!

Wśród autorskich dań Szefa Kuchni – Wiktora Moczka znajdą Państwo dwie rzadko spotykane propozycje w restauracyjnych menu. Pierwszą z nich jest animelka – delikatna grasica cielęca, uważana w wielu krajach, szczególnie Francji i Włoszech za rarytas! W Restauracji Patio serwowujemy ją na zielonych szparagach, z dodatkiem chipsów z regionalnego sera łomnickiego „Krowa w popiele” i młodymi pieczarkami. 

Szczególnie polecamy również troć wędrowną, przygotowywaną francuską metodą sous-vide. Trocie pozyskiwane są z dzikich populacji, nie jest to ryba hodowlana, dlatego jest też tak ceniona przez kucharzy i dietetyków. Mięso troci, o pięknej różowej barwie, jest delikatne, zawiera sporo odżywczych tłuszczów i bardzo mało ości. Jej wyborny i delikatny smak podkreślają puree z kalafiora, kiełki groszku oraz emulsja z czosnku niedźwiedziego.

Ale to tylko wycinek naszych nowych propozycji… Czekamy na Państwa z orzeźwiającym kremem z kalarepki, polędwiczką jagnięcą serwowaną w towarzystwie galaretki z soku z brzozy i syropu sosnowego, czy piersią z kurczaka zagrodowego sous-vide, z grillowanymi warzywami sezonowymi.

Wszystkie dania z menu wiosennego przygotujemy dla Państwa również w formie bezglutenowej. 

ZOBACZ NASZE MENU WIOSENNE!

2019

April (2) January (2)

2018

December (1) August (1) July (2) June (1) May (1) April (3) January (1)

2017

December (3) November (1) October (1) August (1) July (2) June (1) May (2) April (2) March (2) February (1)

2016

December (2) November (2) October (1) June (1) May (1) April (1) March (4) February (4) January (2)

2015

December (4) November (4) October (6) September (4)
News archive

Subscribe Newsletter

This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close