Nowe, zimowe menu w Restauracji Patio

12/01/2018
- Rina Angelow-Rapita
Nowe, zimowe menu w Restauracji Patio

Drodzy Goście, zapraszamy Was gorąco do degustacji nowych dań autorstwa Szefa Kuchni – Wiktora Moczka i jego zdolnych kucharzy. Wśród zimowych przysmaków przygotowaliśmy dla Was aż pięć nowości! Na talerze wkraczają pyszne, polskie jabłka, zdrowe buraki pełne witamin oraz rozgrzewające przyprawy – cynamon i imbir. Gwarantujemy same pyszności – sprawdźcie sami! ;)

Do naszej karty w sezonie zimowym powraca hit zeszłorocznej edycji festiwalu Restaurant Week – krem z pieczonych buraków z dodatkiem Szarej Renety. Smak lekkiego, a jednocześnie bardzo zdrowego i pożywnego kremu podkreśla tym razem twarożek z łomnicy, chips z gruszki oraz puder z aromatycznej czarnuszki. To danie idealne zarówno na dobry początek rodzinnego obiadu, jak i rozgrzewająca propozycja dla zmarzniętych spacerowiczów po wrocławskim Rynku.

Do zimowej karty zawitała także dziczyzna, którą zawsze staramy się promować w okresie jesienno-zimowym, gdyż to właśnie wtedy jest ona najzdrowsza i najsmaczniejsza! Polecamy Wam zatem sałatkę z udźcem sarny aromatyzowanym jałowcem, której towarzyszą rzadko spotykane dodatki: ser łomnicki o wdzięcznej nazwie „Krówka Pigwówka”, pieczone kasztany, prażone orzechy laskowe i galaretka z… Ginu Lubelskiego. ;)

Fanom drobiu polecamy pierś z kurczaka kukurydzianego sous-vide na puree jabłkowo-cynamonowym, z pudrem z prażonego maku i gnocchi. Czym różni się kurczak kukurydziany od zwykłego? Otóż jest to najlepszej jakości mięso z kurczaka dostępne na rynku. Gatunek ten chodowany jest w warunkach całkowitej swobody ruchowej z dostępem do światła dziennego, w większości na ekologicznych gospodarstwach. Sekretem wyjątkowego smaku jest specjalna dieta – kurczaki te karmione są wysokiej jakości paszą, która zawiera min. 50% kukurydzy oraz zboża, które nie są modyfikowane genetycznie! Zero antybiotyków i bez użycia hormonów wzrostu. Zatem tak, jak lubimy najbardziej – zdrowo! 

Wśród nowości przygotowaliśmy również halibuta na pomarańczowo-imbirowym risotto z grillowanymi krewetkami. Danie to z pewnością przypadnie do gustu wszystkim smakoszom ryb i owoców morza. Ciekawym dodatkiem jest tutaj słodko-kwaśna, suszona miechunka – owoc doceniany przez dietetyków z uwagi na wysokie walory odżywcze. 

A może macie ochotę na wyjątkowy, rozgrzewający deser? Mamy dla Was gorący crumble z gruszką, jabłkiem i żurawiną zapiekany pod cynamonową kruszonką. Do tego jeszcze… lody imbirowe. Niebo w gębie!

W karcie pozostawiliśmy też dwa dania, które w przeciągu ostatnich kilku miesięcy cieszyły się największą popularnością wśród naszych Gości: tartę z cukinią, suszonymi pomidorami i kozim serem „Niedźwiednik” oraz polędwiczkę wieprzową sous-vide na duszonej kapuście z grzybami leśnymi i pudrem z boczku.

Na degustację dań z zimowej karty menu zapraszamy codziennie, od 12.00 do 22.30.

----

Przypominamy, że wszystkim hotelowym Gościom przysługuje rabat 10% na MENU A'LA CARTE. Menu znajdziecie TUTAJ.

2022

Październik (2) Sierpień (2) Czerwiec (2) Maj (1) Kwiecień (1) Styczeń (1)

2021

Kwiecień (5) Marzec (15) Luty (13) Styczeń (10)

2020

Grudzień (3) Listopad (2) Październik (2) Czerwiec (2) Maj (3) Kwiecień (2) Marzec (2) Luty (1) Styczeń (1)

2019

Kwiecień (2) Styczeń (2)

2018

Grudzień (1) Sierpień (1) Lipiec (2) Czerwiec (1) Maj (1) Kwiecień (3) Styczeń (1)

2017

Grudzień (3) Listopad (1) Październik (1) Sierpień (1) Lipiec (2) Czerwiec (1) Maj (2) Kwiecień (2) Marzec (2) Luty (1)

2016

Grudzień (2) Listopad (2) Październik (1) Czerwiec (1) Maj (1) Kwiecień (1) Marzec (4) Luty (4) Styczeń (2)

2015

Grudzień (4) Listopad (4) Październik (6) Wrzesień (4)
Archiwum aktualności

Zapisz się do newslettera

Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez CRH Patio Sp. z o.o., Kiełbaśnicza 25, 50-110, Wrocław Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności). Zmiany ustawień plików cookies możesz dokonać w ustawieniach.

Zarządzaj ustawieniami dotyczącymi prywatności
Pliki cookies niezbędne do funkcjonowania strony

Pliki cookies niezbędne do działania usług dostępnych na stronie internetowej, umożliwiające przeglądanie ofert, dokonywanie rezerwacji, wspierające mechanizmy bezpieczeństwa m.in: uwierzytelnianie użytkowników i wykrywanie nadużyć.

Pliki cookies analityczne

Pliki cookies umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania przez użytkownika ze strony internetowej w celu optymalizacji jej funkcjonowania, oraz dostosowania do oczekiwań użytkownika,

Pliki cookies marketingowe

Pliki cookies umożliwiające wyświetlanie użytkownikowi treści marketingowych dostosowanych do jego preferencji, oraz kierowanie do niego powiadomień o ofertach marketingowych odpowiadających jego zainteresowaniom, obejmujących informacje dotyczące produktów i usług administratora strony i podmiotów trzecich.

Twoje preferencje nie zostały jeszcze zapisane