WIOSENNE NOWOŚCI W RESTAURACJI PATIO

13/04/2018
- Rina Angelow-Rapita
WIOSENNE NOWOŚCI W RESTAURACJI PATIO

Z początkiem kwietnia w hotelowej Restauracji Patio pojawiły się aż dwie nowości! Naszych gości zapraszamy do skosztowania dań z nowego, sezonowego menu wiosennego. Na najmłodszych czeka natomiast całkowicie zmienione menu dziecięce – kolorowe i pełne smakowitych potraw. Zapraszamy do wizyty w Restauracji Patio podczas pobytu! 

# Wiosenne menu sezonowe

Wiosna to nasz ulubiony czas na kuchni! Przyroda, pobudzona przez pierwsze promienie słoneczne, oferuje nam coraz więcej fantastycznych produktów, za którymi tęskniliśmy całą zimę. W nowym, wiosennym menu przygotowaliśmy aż siedem propozycji, w których główną rolę odgrywają świeże nowalijki oraz… superfoods, czyli „super żywność”, o wyjątkowych właściwościach zdrowotnych. Na talerzach znajdą Państwo młode warzywa, pełne cennych witamin, minerałów i antyoksydantów - liście młodego szczawiu i szpinaku, rukiew wodna, rukola, czosnek niedźwiedzi oraz chrupiące kiełki.

Wśród dań polecamy szczególnie: krem z młodego szczawiu z jajkiem przepiórczym, sałatkę z comberkami królika sous-vide z liczi, rzepą arbuzową i hibiskusowym balsamico, polędwiczkę wieprzową na duszonej, młodej kapuście z dodatkiem foie gras, filet z łososia serwowany z krewetką Black Tiger oraz czekoladowy fondant z dodatkiem tajemniczych ziaren tonki i pudru Matcha. Zapraszamy do pobrania menu wiosennego.

# Menu dla dzieci

Wsłuchując się w liczne opinie rodziców oraz śledząc najnowsze trendy kulinarne w sferze żywienia najmłodszych, postanowiliśmy zmodyfikować nieco naszą kartę dań dla dzieci. Dodaliśmy nie tylko całkiem nowe, smakowite propozycje, ale zadbaliśmy także o kolorową formę graficzną, pełną ciekawych zagadek i rebusów.

W przygotowaniu nowego menu Szefowi Kuchni tradycyjnie towarzyszył „Krasnal Chrapek”, który wita najmłodszych przy wejściu do Hotelu i Restauracji Patio. Z zapałem podpowiadał nam, jakie nasi mali Goście mają kulinarne marzenia i co lubią najbardziej. To dzięki niemu wśród deserów pojawiły się chrupiące gofry oraz pucharek lodowy z ciasteczkami Oreo.

Nim jednak przejdziemy do deserów zapraszamy na zdrowy, smakowity obiad. Na dobry początek dla najmłodszych mamy domowy rosół z kawałkami kurczaka zagrodowego. Wśród dań głównych znajdują się natomiast paluszki drobiowe w panierce z płatków Corn Flakes, klopsiki z indyka z dodatkiem warzyw, domowe kopytka sezonowe oraz łosoś sous-vide z pysznym sosem malinowym. Zapraszamy do pobrania pełnego menu dla dzieci.

W kwietniu uruchomiliśmy również dla najmłodszych dziecięcą strefę zabaw w hotelowym lobby.

Zapraszamy Państwa serdecznie do degustacji dań z karty menu Restauracji Patio! Do zobaczenia! :)

2022

Czerwiec (2) Maj (1) Kwiecień (1) Styczeń (1)

2021

Kwiecień (5) Marzec (15) Luty (13) Styczeń (10)

2020

Grudzień (3) Listopad (2) Październik (2) Czerwiec (2) Maj (3) Kwiecień (2) Marzec (2) Luty (1) Styczeń (1)

2019

Kwiecień (2) Styczeń (2)

2018

Grudzień (1) Sierpień (1) Lipiec (2) Czerwiec (1) Maj (1) Kwiecień (3) Styczeń (1)

2017

Grudzień (3) Listopad (1) Październik (1) Sierpień (1) Lipiec (2) Czerwiec (1) Maj (2) Kwiecień (2) Marzec (2) Luty (1)

2016

Grudzień (2) Listopad (2) Październik (1) Czerwiec (1) Maj (1) Kwiecień (1) Marzec (4) Luty (4) Styczeń (2)

2015

Grudzień (4) Listopad (4) Październik (6) Wrzesień (4)
Archiwum aktualności

Zapisz się do newslettera

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij