Firmowo, ale świątecznie...

20/11/2015
- Joanna Stypa-Loręc
Firmowo, ale świątecznie...

Okres przedświąteczny już chyba na dobre rozpoczęty... U nas w każdym razie praca wre, klawiatury gorące od świątecznego ofertowania. Wigilie firmowe we Wrocławiu i w Restauracji Patio ruszają pełną parą już w przyszłym tygodniu!

Tradycja wigilijna spotkań firmowych już trwale wpisała się co roku w stały kalandarz i cieszy nas bardzo, że co roku spotkania świąteczne cieszą się tak dużą popularnością. Firmy podsunowują wraz ze swoimi pracownikami cały rok pracy, dziękując im za zaangażowanie i pracę zespołową.

Nasza tradycja hucznego obchodzenia świąt Bożego Narodzenia powoduje, że równiez firmy - niezależnie czy polskie czy zagraniczne - identyfikują się z tym obyczajem i organizują w loakalach lub własnych siedzibach spotkania przedświąteczne. Postanowiliśmy podzielić się z naszymi gośćmi chociażby ciekawostkami związanymi z przygotowaniem takiego spotkania.

Zacznijmy od tego, że cały grudzień upływa nam pod znakiem ofertowania, proponowania rozmaitych asortymentów dan wigilijnych i dopasowywania naszej oferty do oczekiwań gości. Mamy swiadomość, że każdy nasz kontrahent dysponuje własnym budżetem na ten cel, dlatego jesteśmy elastyczni i staramy się dopasować propozycje do oczekiwań gości. I choć w naszej ofercie znajdziecie Państwo wiele atrakcyjnych dań takich jak indyk z żurawinie, pierś z kaczki w sosie wiśniowym, zupa grzybowa czy rybna, to i tak najchętniej zamawiane są ryby i barszcz. Króluje oczywiście karp, ale również sandacz na kapuście z grzybami  cieszy się niesłabnącą popularnością.  Na deser oczywiście ciasta świąteczne (sernik, jabłecznik) własnej roboty ale również pieczone jabłko w konfiturą oraz świąteczny strudel z jabłkami, orzechami i rodzynkami podawany na ciepło, który jest przepyszny!!!

Większośc spotkań ma formę biesiady lub party, dlatego amatorzy przekąsek również znajdą coś dla siebie. Łosoś z marynowanymi grzybkami, śledzik w śmietanie, czy półgęsek wędzony z żurawiną - czyż to nie brzmi zachęcająco???

Zdradzimy jedno - znając jakość i smak naszej kuchnię, oraz wiedząc jak podawane są dania świąteczne - nie możemy przygotowywać ofert przed śniadaniem - czy obiadem - przysłowiowo "na głodniaka". Uwierzcie - dla nas to też jest ciężkie, kiedy piszemy o takim soczystym filecie z halibuta, a właśnie zbliża się pora obiadowa :) Niestety nie mamy okazji degustować wszystkich dań, ale kierując się opiniami naszych gości - wierzymy na słowo że są pyszne :)

Ostatnie wolne przedświąteczne terminy - jeszcze czekają. Zapraszamy i zaręczamy - nasze dania będą pyszne, stół piękne odekorowany, a pachnący choinkowy nastrój utwierdzi Was w przykonaniu że spotkanie świąteczne, to nie tylko obowiązek firmowy, ale również okazja do wspólnego spędzenia chwil, z ludźmi, których codziennie mijamy w pracy...

 

 

2022

Październik (2) Sierpień (2) Czerwiec (2) Maj (1) Kwiecień (1) Styczeń (1)

2021

Kwiecień (5) Marzec (15) Luty (13) Styczeń (10)

2020

Grudzień (3) Listopad (2) Październik (2) Czerwiec (2) Maj (3) Kwiecień (2) Marzec (2) Luty (1) Styczeń (1)

2019

Kwiecień (2) Styczeń (2)

2018

Grudzień (1) Sierpień (1) Lipiec (2) Czerwiec (1) Maj (1) Kwiecień (3) Styczeń (1)

2017

Grudzień (3) Listopad (1) Październik (1) Sierpień (1) Lipiec (2) Czerwiec (1) Maj (2) Kwiecień (2) Marzec (2) Luty (1)

2016

Grudzień (2) Listopad (2) Październik (1) Czerwiec (1) Maj (1) Kwiecień (1) Marzec (4) Luty (4) Styczeń (2)

2015

Grudzień (4) Listopad (4) Październik (6) Wrzesień (4)
Archiwum aktualności

Zapisz się do newslettera

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij