Restauracja Patio zaprasza na wiosenną edycję festiwalu Restaurant Week!

05/04/2017
- Rina Angelow-Rapita
Restauracja Patio zaprasza na wiosenną edycję festiwalu Restaurant Week!

Wraz z początkiem kwietnia ruszyła sprzedaż stolików na wiosenną edycję festiwalu najlepszych restauracji - Restaurant Week Polska! Bardzo się cieszymy, że Restauracja Patio po raz kolejny została zaproszona do udziału w tym fascynującym wydarzeniu. Zapraszamy Państwa serdecznie do wspólnej, kulinarnej zabawy i zachęcamy do rezerwacji stolików na trzydaniowe menu autorstwa naszego Szefa Kuchni – Wiktora Moczka, w wyjątkowej cenie 39 pln. Tegoroczny festiwal trwać będzie od 20 do 30 kwietnia!

Festiwal Restaurant Week to jeden z najciekawszych festiwali restauracyjnych na świecie, który na dobre zagościł już również w Polsce. Najpopularniejsze edycje w ramach tego projektu z sukcesem od wielu lat odbywają się w największych metropoliach świata, jak Toronto, Nowy Jork, Londyn czy Kopenhaga. Festiwale te na świecie to nie tylko atrakcja dla mieszkańców, ale też gratka dla turystów, którzy, przyjeżdżając całymi rodzinami mają okazję do wypróbowania lokalnej kuchni w najlepszych restauracjach! Zapraszamy Państwa serdecznie do zaplanowania pobytu we Wrocławiu w trakcie festiwalu i wypróbowania wyjątkowego menu przygotowanego przez Szefa Kuchni Restauracji Patio - Wiktora Moczka.

Tematem tegorocznej, wiosennej edycji są „Emocje na talerzu”. Czym są dla nas emocje? To wspomnienia i uczucia, które towarzyszą nam od lat, to smaki dzieciństwa, to również… kolory, które idealne oddające nastrój i uczucia. Zapraszamy serdecznie do degustacji dań, w których nie tylko smak, ale i właśnie gra kolorów grać będą główne skrzypce. ;)

FESTIWALOWE MENU

Przystawka 
Krem z groszku i mięty / krem z pieczonej pietruszki / oliwa szczypiorkowa / prażona Quinoa / kiełki rzodkiewki

Danie główne mięsne
Indyk marynowany w soku z brzozy / puree z batatów i pomarańczy z dodatkiem kolendry / emulsja mango / emulsja z pieczonej czerwonej papryki / nasturcja

Danie główne wegetariańskie 
Risotto ze szparagami i białą czekoladą / tagliatelle z żółtej marchewki / oliwa truflowa / nasturcja

Deser
Delikatny deser kokosowy / sos truskawkowo-poziomkowy / kruszona beza


Wszystkie dania przygotujemy dla Państwa również w wersji bezglutenowej. Rezerwacja stolików odbywa się jedynie za pośrednictwem strony Restaurant Week.

2022

Październik (2) Sierpień (2) Czerwiec (2) Maj (1) Kwiecień (1) Styczeń (1)

2021

Kwiecień (5) Marzec (15) Luty (13) Styczeń (10)

2020

Grudzień (3) Listopad (2) Październik (2) Czerwiec (2) Maj (3) Kwiecień (2) Marzec (2) Luty (1) Styczeń (1)

2019

Kwiecień (2) Styczeń (2)

2018

Grudzień (1) Sierpień (1) Lipiec (2) Czerwiec (1) Maj (1) Kwiecień (3) Styczeń (1)

2017

Grudzień (3) Listopad (1) Październik (1) Sierpień (1) Lipiec (2) Czerwiec (1) Maj (2) Kwiecień (2) Marzec (2) Luty (1)

2016

Grudzień (2) Listopad (2) Październik (1) Czerwiec (1) Maj (1) Kwiecień (1) Marzec (4) Luty (4) Styczeń (2)

2015

Grudzień (4) Listopad (4) Październik (6) Wrzesień (4)
Archiwum aktualności

Zapisz się do newslettera

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij